Koncert „Ivi Robiću u spomen“ Opatija 28.01.2023 u centru Gervais

Koncertom ''Ivi Robiću u spomen“ u centru Gervais obilježeno je 100 godina od rođenja Ive Robića 28.01.2023. Autor koncepta koncerta opatijski je glazbenik David Danijel koji je i ujedno jedan od izvođača. Na najsvečaniji način obilježena je 100. godišnjica rođenja glazbenog velikana i našeg legendarnog Ive Robića. Na koncertu su uz Danijela nastupili; Zdenka Kovačiček, Radojka Šverko, Miro Ungar, plesači Plesne škole Dansel by Elio Bašan. Prateći band su činili prekaljeni riječki jazzeri i blueseri, a program je vodila Jelena Vitasović. Cjelokupan program bio je dodatno 'začinjen' zanimljivim video isječcima s brojnim crticama iz Robićevog života. Cjelokupan program bio je dodatno 'začinjen' zanimljivim video isječcima s brojnim crticama iz Robićevog života. David Danijel - Serenada Opatiji

SABATON „The Tour to End All Tours“ ljetna pozornica Opatija 19.08.2022

Sabaton, švedski power metal sastav, osnovan 1999. godine u Falunu, smatra se jednim od najboljih suvremenih sastava svojeg žanra koji uredno nastupa kao headliner na velikim svjetskim rock festivalima. Tematika pjesama im je bazirana na povijesnim bitkama i tijekom godina stekli su kultni status koji potvrđuju svakim nastupom za koji se uredno traži ulaznica više.

Sabaton, ljetna pozornica Opatija Foto: Borna Ćuk

Svakim od svojih dosadašnjih albuma „Primo Victoria“, „Attero Dominatus“, „Metalizer“, „The Art of War“, „Coat of Arms“, „Carolus Rex“, „Heroes“, „The Last Stand“, „The Great War“ oduševljavaju glazbenu kritiku i stječu sve veću popularnost širom svijeta, a upravo 2022. godine izlazi njihov novi album „The War to End All Wars“!

Sabaton Opatija 19.08.2022 Foto: Marin Ćuk Vurnek
Foto: Marin Ćuk Vurnek

Na koncertu u Opatiji koji je trajao 90 minuta izvodili su nove i stare hitove koje je publika zborno pjevala i headbangala s bendom: ‘Stormtroopers’, ‘Soldier of Heaven’, ‘Christmas Truce’, ‘Ghost Division’, ‘Swedish Pagans’, ‘Last Stand’, ‘Primo Victoria’ i druge, ukupno su izveli 17 pjesama.

Sabaton Opatija 19.08.2022 Foto: Marin Ćuk Vurnek
Foto: Marin Ćuk Vurnek

SABATON „The Tour to End All Tours“ ljetna pozornica Opatija (Croatia) 19.08.2022 - Video sa koncerta

SABATON VELIKA FOTOGALERIJA IZ OPATIJE

Foto: Marin Ćuk Vurnek ( https://www.facebook.com/mcveventography )

Primjedbe